Vanliga frågor

Hur kommer det sig att det står både 13-38 kvm och 13-75 kvm?

Etapp 1 utgörs av 1:or mellan 13-38 kvm och de övriga lägenheterna säljs i etapp 2 som går av stapeln senare i vår.

Hur många lägenheter är det i huset och hur många lägenheter kommer att säljas?

Huset utgörs av 63 lägenheter, varav ca 54 lägenheter i storlek 13 – 75 kvadratmeter, kommer att säljas under 2013. Resterande lägenheter är uthyrda eller reserverade och belägna på plan 1 och 2.

Hur kommer försäljningen och prissättningen att gå till och har någon lägenhet redan sålts?

Anmäl ditt intresse på denna hemsida och bli löpande uppdaterad. Projektet lanserades fredagen den 4 januari med säljstart söndagen den 13 januari. Per den 28 februari har drygt hälften lägenheterna sålts. Prissättningen utgår från ett accepterat pris, enligt praxis på bostadsmarknaden.

Kommer det finnas möjlighet till garageplats?

Ja, i huset finns 14 garageplatser som företrädesvis kommer att hyras ut till föreningens medlemmar.

Vad har det varit här i huset tidigare?

Huset har tidigare varit boende för äldre och ungdomar och har nu byggts om till en av Stockholms kanske allra modernaste fastigheter.

Hur omfattande renovering har genomförts?

I stort sett samtliga system är bytta – vi har behållit delar av värmesystemet samt vissa delar av stamledningar som vidgjordes under 90-talet. Se vidare i den tekniska beskrivningen för mer detaljerad information.

Var har ni hämtat inspirationen?

Vid ombyggnationen har ledorden ytsmart, unikt, ekonomiskt och miljövänligt inspirerat projektet. I grunden reflekterar det projektutvecklarnas syn på hur moderna människor i en storstad faktiskt använder sitt boende

Vem står bakom projektet?

Jack Gustafsson och Johan Fernholm från Alin & Hedenlund Fastighetsförvaltning AB tillsammans med Mats Krönlein och Sverker Eriksson som är egna fastighetsägare.
Alin & Hedenlund Fastighetsförvaltning AB har funnits sedan 1939 och förvaltar idag ca 3000 bostäder.

Samtliga projektutvecklare har mer än 25 års individuell erfarenhet av bostadsutveckling i Stockholms innerstad – detta är det bästa resultatet hitintills.

Vad heter Arkitekten?

Fredrik Alaton har gjort de stora förändringarna tillsammans med Per Frölén – inredningar och färgsättningar kommer från Codesign – Peter Ullstad & Monika Lenkman.

Blir det en äkta förening?

Ja, föreningen kommer vara en äkta förening med bra hyresintäkter från garage i huset samt de tre lokalerna (Frisör Center, The Lobby samt Sun Box) Ett fåtal lägenheter har bestämts upplåtas till juridiska personer.

Hur hög belåning har föreningen?

Föreningen kommer att ha en belåning om 75.000.000 kr med en genomsnittslig ränte nivå om ca 3,22% vilket innebär en räntekostnad på 2.415.000 kr/år. Bara garaget och de tre lokalerna inbringar tillsammans årliga intäkter om ca 2.000.000 kr vilket givetvis bidrar till att täcka större delen av räntekostnaderna.

Vad händer om inte alla lägenheter säljs?

Projektutvecklarna som står bakom projektet garanterar föreningens avgifter from 2013-06-30 samt att de förvärvar samtliga lägenheter som inte upplåtits senast 2013-06-30.

Finns det några gemensamhetsutrymmen?

Ja, stort fokus har lagts på modern funktion, med såväl gemensamma sällskapsytor, med allt som kan underlätta din vardag. Stor terrasserad innergård med härliga loungemöbler. Även bokningsbar takterrass med bardel och ismaskin i anslutning. Alla medlemmar i föreningen får även 1 års medlemskap i The Lobby med stora gemensamhetslokaler.

I huset finns också 3 st tvättstugor varav 2 st bokningsbara spontantvättstugor på våningsplanen 4 och 5 samt en stor bokningsbar tvättstuga på plan -1. Samtliga lägenheter har också ett förrådsutrymme. I huset finns även ett grovsoprum och cykelrum.

Vad innebär medlemskapet i The Lobby?

Alla boende i huset får automatiskt ett års medlemskap i den exklusiva klubben The Lobby. Klubben inriktar sig på människor som tycker om att njuta av det goda i livet och anordnar olika evenemang, såsom champagneprovning med världens bästa champagneexperter eller cigarrkvällar med Joe Labero.

Vad ingår i avgiften?

I avgiften till föreningen ingår värme, vatten, avlopp och 100/10 Mbit bredband från Comhem. Fastigheten har en av Stockholms första IP-nät för TV vilket betyder hitintills oöverträffad kvalité i överföring. IP-box ingår i lägenheten.

Huset har gemensamt abonnemang för hushållsel för lägsta möjliga kostnad, som utdebiteras på varje lägenhet baserat på dess egen förbrukning.

Övrigt som kan vara bra att veta?

Ventilation med mekanisk frånluft och med med komfort-kyla på plan 9.

Uppvärmningen sker genom fjärrvärme och vattenburna radiatorer.

Varje plan har eget skalskydd med kod i såväl hissar som från trapphus.

Helt digital inpassering – hela vägen från ytterdörr intill den egna lägenheten. Systemet heter ARX och är en av Assa-Abloys säkraste elektroniska inpasseringsystem. Även postboxar öppnas med hjälp av Din egen tagg.